UITFEEST 2016
Ook dit jaar doet ZIMIHC weer mee aan het Uitfeest maar deze keer op de eigen locatie aan de Bouwstraat 55. Dankzij de vele spontane aanmeldingen is er een verrassend en gevarieerd programma te zien, te horen en te beleven verdeeld over de hele dag. Een bescheiden catering is aanwezig.
Programma:
Theaterzaal
12.00-13.00 uur BO!NK theaterschool
13.00-14.00 uur Jan Gemke (gitaar) en Judy Koot (percussie)
14.00-15.00 uur Krekel en Mier – Verteltheater
15.00-16.00 uur Dansschool Mizou
16.00-17.00 uur Koor StemX
Foyer, studio 5, 6 en 11
10.00-12.00 uur Proefles viool, piano, cello en gitaar – Muziek voor ieder kind.
Foyer
14.00-15.00 uur Trio Bloedgrijs
15.00-16.00 uur Martin B. Kaufmann – singer song-writer
Studio 5 – Begane grond
13.00-14.00 uur – Eemke Koppelman – Technika’s – Kinderlab
16.00-17.15 uur – Dansavontuur – Proefles Contact-Improvisatie (hedendaagse dans)Dansavontuur – Sebas van Wetten
Studio 12 – 1e verdieping
11.00-11.30 uur – Lachcursus door Annette Polman – Atelier voor LevensKunst
Studio 13 – 1e verdieping
12.00 – 13.00 uur – Wie war so schön doch Wald und Feld.
Christien Grasmayer (sopraan), Ellen Blom (alt) en pianist Jos Buitink
MUZIEK VOOR IEDER KIND – gratis proeflessen op diverse instrumenten
BO!NK Theater biedt voor het UITfeest een workshop “improvisatietheater” van 12 jaar tot 88 jaar. Onder leiding van Claudia van Ede, artistiek leider, regisseur en theaterdocent bij BO!NK Theater, wordt een uur lang de theaterzaal van ZIMIHC Theater Wittevrouwen gebruikt om te improviseren. Leer beknopt de basisvaardigheden van theaterimprovisatie. Hoe acteer je geloofwaardig, hoe werk je samen, hoe blokkeer je niet en hoe bouw jij een verhaal op? Enkele technieken die van 12:00 tot 13:00 uur de theaterzaal vullen! Tot bij het UITfeest en de improvisatietheater workshop!
EEN MIDDAG IN SEVILLA – Jan Gemke (gitaar) en Judy Koot (percussue) zullem een programma verzorgen van eigentijdse instrumentale Flamenco. Flamenco de muziek en dans van Zuid-Spanje beleeft momenteel een bloeitijd en is volop in ontwikkeling. De gitaar heeft daar bij een belangrijke rol en is van een begeleidingsinstrument uitgegroeid tot een volwaardig solo instrument. Kom luisteren naar een bloemlezing uit deze spannende muziek en waan je even in mediterane sferen.
KREKEL EN MIER – Verteltheater door Peter Faber – Naar de beroemde fabel van Jean de la Fontaine. Avond na avond zingt heer Krekel het hoogste lied op de heuvel in het bos. Zo gaat de zomer voorbij en maakt plaats voor herfst en winter. Heer Krekel heeft honger en hij heeft het koud. Wanneer hij bij het huis van vrouw Mier een heerlijke geur opsnuift vraagt hij haar hulp, maar tevergeefs. Heer Krekel heeft er toch zelf voor gekozen om de hele zomer muziek te maken! Dan moet hij nu de gevolgen maar dragen!
DANSSCHOOL MIZOU – Mizou is een dansgezelschap, gehuisvest in Wittevrouwen, bestaande uit amateur- en semiprofessionele dansers onder leiding van Lies Bakker. Mizou zal twee choreografieën dansen; Wrapped en It’s all me. Wrapped gaat over benauwdheid, het gevecht om hier uit te komen en de bevrijding die volgt wanneer het loslaten gelukt is. It’s all me wordt gedanst door vijf dansers die alle vijf een totaal verschillend karakter belichamen om te voldoen aan de vooroordelen die op hen geplakt worden. Maar zijn ze wel zo anders, of zijn ze eigenlijk allen één? Naast een gezelschap is Mizou ook een dansschool. Dansschool Mizou biedt kinderdans aan vanaf 3 jaar en modern-jazz lessen vanaf 16 jaar en voor volwassenen. dansschoolmizou@gmail.com www.dansschoolmizou.weebly.com
KOOR STEMX – StemX zingt wereldmuziek, een gevarieerd repertoire van klassiek tot modern, van Zuid-Afrikaans tot Jiddisch, van Russisch tot Italiaans en veel daartussenin! Meer info http://stemxwereldkoor.blogspot.nl
EEMKE KOPPELMAN – de Technika’s Kinderlab
Vind jij proefjes doen ook erg leuk? Hou jij ook van Wetenschap&Techniek?Kom dan naar het Kinderlab! Samen met de Technika’s kan je dan experimenten doen, en onderzoeken we bijvoorbeeld wat lucht allemaal kan….Je hoeft geen speciaal Talent te hebben als je maar nieuwsgierig bent! ( Albert Einstein )
SEBAS VAN WETTEN – PROEFLES CONTACT-IMPROVISATIE – een dansvorm waarbij leiden en volgen elkaar afwisselen en je steeds reageert op elkaars bewegingen. Van subtiel reageren in een vloeiende dans tot acrobatische bewegingen met leunen-duwen, rollen-glijden, “vliegen” en landen. Plezier en uitproberen staan voorop. Met een paar simpele oefeningen krijg je hier een eerste indruk. Ieder die met dans wil spelen en uitproberen is welkom (soepele kleren zijn handig; een partner niet nodig). Zie http://www.dansavontuur.nl/
LACHEN OM NIKS – Begin de dag met een lach – Wat levert dat op? Je wordt er vrolijk van; Je ontspant; Het is gezond, Je maakt je minder zorgen, Je slaapt beter. Een cursus voor wie? Iedereen die meer lol wil in zijn leven en voor een ieder die lef heeft om buiten zijn of haar comfortzone te gaan.
WIE WAR SO SCHON DOCH WALD UND FELD – Christien Grasmayer (sopraan) en Ellen Blom (alt) zingen onder begeleiding van pianist Jos Buitink, duetten uit de Barok en romantiek. Prachtige liederen over liefde, dood en afscheid van o.a. Händel en Brahms, die je recht in het hart raken. Mede doordat de stemmen mooi kleuren onder het spel van de piano. Veel plezier.
MARTIN B. KAUFMANN ‘Music was my first love and it will be my last’. Dat zou heel goed het adagium kunnen zijn van Martin B. Kaufmann. In een andere eeuw al aktief in de muziek, voortdurend op zoek naar podia om op te treden en zijn eigen nummers ten gehore te brengen. Die podia werden toen, net als nu, gevonden in cafés, restaurants, folkclubs (Boddy, Folk Fairport, een enkele keer in de Melkweg of de wijnkelder van Ronnie Potsdammer) en nog tientallen andere gelegenheden. Maar dan? Een moment van bezinning? Een moment van zwakte? Hij liet zich inschrijven aan de Universiteit van Amsterdam om uiteindelijk als leraar Geschiedenis in het onderwijs te belanden. Geen kwaad woord daarover, maar de muziek werd hiermee wel een geliefde die hem op afstand wenkte en dat vele jaren lang. Maar genoeg daarover, die episode is afgesloten en zijn grote liefde heeft trouw op hem gewacht.
BLOEDGRIJS
Drie jaar geleden is BloedGrijs ontstaan. Herman van Tongerloo wilde per se de stapels tekst en muziek die hij had liggen met publiek delen. Hij moest zijn verhaal kwijt. Jos Buitink was voor hem de pianist met werkelijke toegevoegde waarde en Hans Wijergang de ideale bassist! In 2015 werd BloedGrijs tweede op het Utrechts Kleinkunst Festival en won Herman van Tongerloo de eerste prijs voor het schrijven van de enige echte Utrechtse smartlap. Ook in een prijsvraag voor het mooiste Zeeuwse lied viel hij in de prijzen. Zijn lied over Sint Maarten is opgenomen in de Utrechtse Canon van Sint Maartensliederen.
BloedGrijs is een trio (Hans Weijergang: bas ; Jos Buitink: piano, accordeon; Herman van Tongerloo: saxofoons en zang) dat zich toelegt op het Nederlandstalige chanson. BloedGrijs speelt alleen eigen werk. Op de tekst gecomponeerde en gearrangeerde melodieën en vaak liedteksten die raken aan gedichten. Wil je een voorproefje: https://youtu.be/jZrg9U-3Yu4 of kijk op youtube kanaal van bloedgrijs.