Overzicht protocollen
- Het overzicht van de maatregelen ten aanzien van zingen, toneelspelen, dansen, muziek maken en acteren vanuit de Rijksoverheid.
- De website MijnCoronaprotocol is een verzamelplek voor alle protocollen.
- Koor en Corona gerelateerde updates van Koornetwerk Nederland.
- basisprotocol voor de dans van Dansondernemers Nederland.
- Protocol voor blaasmuziek van het KNMO.
- Protocol voor de podiumkunsten van het NAPK (theater).
- Protocol voor audiovisuele kunsten van de NAPA.
- Protocol van de theaters en concertzalen van de VSCD.
- Protocol voor bioscopen en filmtheaters van de NVBF.
- Protocol voor de kinderopvang, primair onderwijs en het voortgezet onderwijs. Handig als je als vereniging op school les geeft.
- Informatie over de maatregelen voor de sportsector van de NOCNSF.
Rekenhulp ventilatie
Ventilatie is cruciaal, bekijk de rekenhulp.
Hoe werkt het?
- De organisatie waarvan je een ruimte huurt voor les of repetitie maakt een eigen protocol voor bijvoorbeeld catering, toiletgebruik, parkeren etc. Dat kan zijn buurthuis, een kunstencentrum of school.
- Jij maakt als docent voor je leerlingen, of als vereniging voor je leden een protocol: hoe ziet de repetitie er uit, wat kan wel en niet met delen van instrumenten, bladmuziek enzovoorts.
- Overleg als docent of vereniging met de locatie waar je huurt. Zorg dat beide protocollen op elkaar aansluiten. Bijvoorbeeld: je wilt een pauze waarin je leden van de bar gebruik kunnen maken. Kan dat, en wat zijn dan de regels? Wie zet de stoelen klaar in de ruimte en wie ruimt of maakt schoon?
- Zorg dat er vanuit je groep of vereniging één persoon is die contact heeft met de verhuurder over de 1,5 meter en andere maatregelen. Je bent zelf verantwoordelijk als huurder voor het naleven van de afspraken en het aanspreken van de groepsleden hierop.
- Als er overeenstemming is, communiceert de docent of vereniging de regels ruim voor de start van de les of repetitie aan leerlingen of leden.
Let op: het protocol van de locatie waar je huurt is leidend.